Deze website maakt gebruik van cookies, zowel eigen als van derden, om gebruikersinformatie te verzamelen.

Afwijzen Accepteren
Dinerbon bestellen

Canadian Corner

In 1954 emigreerde Al van Beek op 27 jarige leeftijd, net als zovele tijdgenoten naar Canada om daar zijn geluk te beproeven. Zijn vriendin Ton volgde enkele maanden later toen hij alle formaliteiten geregeld had en ze konden trouwen. Deze sprong in het ongewisse leidde ertoe dat hij dienst nam in het Canadese leger, werk vond in restaurants, een bakkerij, en ook nog op verschillende boten de kost verdiende.
Vervolgens werkte hij op een weerstation op de Noordpool als kok, waarna hij besloot om voor zichzelf te beginnen en verschillende restaurants in Canada en Amerika uitbaatte.

In 1966 keerde hij met zijn vrouw en dochter terug naar Nederland en begon, terzijde gestaan door zijn vrouw Ton, op de Schaesbergerweg een restaurant. Het restaurant verwierf al snel tot in de wijde omtrek faam. Dit was mede te danken aan het feit dat hij tijdens zijn periode in Amerika en Canada met zoveel verschillende culturen en dus eetgewoontes in aanraking kwam, en zijn opgedane ervaringen toepaste op de menukaart. De taco, de pizza combination en de hamburger special waren zijn handelsmerk. Van heinde en van verre toog men naar de Schaesbergerweg om te smullen van zijn specialiteiten.

Inmiddels zijn we tientallen jaren verder en is het bedrijf in 1982 verkast van Heerlen naar Brunssum. Ofschoon Al gezien zijn leeftijd een stapje terug heeft gedaan is hij nog dagelijks bij de zaak betrokken. Hij doet nog de boodschappen en waakt over de kwaliteit van de producten. Regelmatig laat hij zijn gezicht in de keuken zien om de kwaliteit te waarborgen.

Zijn dochter Donna runt samen met haar dochter Lindsay de zaak. Opa heeft de receptuur aan zijn kleindochter overgedragen en ook vader Piet draagt zijn steentje bij, terzijde gestaan door chef-kok Harry en zijn crew. Het bedrijf groeide uit van 45 zitplaatsen naar 100 met een buitenterras en ook het aantal medewerkers groeide gestaag. De formule is in al die jaren nauwelijks veranderd. Specialiteiten zijn de taco pizza en alle varianten, de spareribs, de steaks en niet te vergeten de chickenwings en starters.

De Canadian Corner verheugt zich al jaren in een grote vaste klantenkring. We hopen dat u na een bezoek aan ons restaurant met een tevreden en voldaan gevoel huiswaarts keert en hopen u een volgende keer weer te begroeten.

Donna, Piet, Lindsay en Canadian Corner crew

Adres
Akerstraat 7a
6445CL
Brunssum
0455255454
http://www.canadiancorner.nl

Openingstijden:

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 17:00 - 21:00
Vrijdag 17:00 - 21:00
Zaterdag 17:00 - 21:00
Zondag 17:00 - 21:00

Dinerbon bestellen

Nu bestellen
  • Dinerbon te besteden bij Canadian Corner en meer dan 700 andere restaurants
  • Voor 16u besteld, morgen in huis
  • Maar liefst 5 jaar geldig, langer dan alle andere Dinerbonnen
  • Zakelijke klanten kunnen op rekening bestellen