Deze website maakt gebruik van cookies, zowel eigen als van derden, om gebruikersinformatie te verzamelen. Door gebruik te blijven maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op Dinerbon.nl.

Akkoord
Dinerbon bestellen
Tafel reserveren

Envy

Bedacht en ontstaan tijdens de vele bezoekjes die eigenaar Bert van der Leden bracht aan Rome. In Italië vindt men vele kleine delicatesse zaakjes. Een dorpsslager verkoopt niet alleen vlees, maar laat ook veel van zijn bijzondere producten proeven en geeft meteen advies over welke wijnkeuze uiterst geschikt is om de juiste combinatie van smaken te proeven. Een nieuwe ervaring van producten die de klant nieuwsgierig maakt naar meer. Een kleine zaak waarin alle producten van en uit het land rechtstreeks in de vensterbanken te zien en te proeven zijn. Kortom verser dan vers. Buiten het feit om dat alle dorpsbewoners hier inkopen doen, maakt ook de advocaat uit de nabije stad er in het weekend een uitje van om hier te winkelen. Achter in de slagerij staat een houten stamtafel die fungeert als ontmoetingsplaats. De gasten kunnen onder het genot van een glas wijn de producten keuren en een goed gesprek voeren.

Envy delicacies zal, ondanks dat het geen winkelfunctie bekleedt, hetzelfde gevoel opwekken. Een ontmoetingsplaats in de juiste atmosfeer, waarin de verse producten en goede wijnen centraal staan. Architectenbureau Concrete, de ontwerpers van het restaurant, hebben dan ook gekozen voor een combinatie van een strakke, maar toch huiskamerachtige sfeer. Bij binnenkomst valt meteen de grote open keuken op, waardoor gasten direct binnenvallen in de wereld van het bereiden van producten. Eén van de wanden bestaat uit 26 koelkasten. Deze zijn op ooghoogte geplaatst en uitgevoerd in eikenhout met chromen hendels. De koelkasten zijn bedoeld als showcases voor wijnen, maar ook voor kazen, worsten, oesters, jammen, chutneys etc. Dit alles zorgt ervoor dat er bij de gasten een onmiddellijke interesse in de producten opgewekt wordt en ‘zien doet eten’.

Envy delicacies is dan ook een kweekvijver voor talent en een springplank voor medewerkers die aan de voet van hun carrière staan. Met hun ambitie is dat veelal in sterren zaken! Zo gingen Ex-Envy-veteranen Remco van de Weerd (The Dylan*), Nick Bril (The Jane*, Oud Sluis***) en Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) onze huidige chef Floris van Straalen voor. Floris zoekt voortdurend de grenzen op en combineert dit met een satijnen laag van traditie. Hij haalt zijn inspiratie overal vandaan, van ontwikkelingen in het buitenland tot dichter bij huis in zijn eigen omgeving. Hij kookt puur met schitterende ingrediënten en genereert zijn eigen spannende creaties. Een grote belofte voor de culinaire wereld, die Envy neerzet als een energiek restaurant met een heerlijke en informele sfeer. Een hotspot waar liefhebbers van kwaliteit worden verleid.

Adres
Prinsengracht 381
1016HL
Amsterdam
0203446407
http://www.envy.nl

Openingstijden:

Maandag Gesloten 18:00 - 01:00
Dinsdag Gesloten 18:00 - 01:00
Woensdag Gesloten 18:00 - 01:00
Donderdag Gesloten 18:00 - 01:00
Vrijdag 12:00 - 15:00 18:00 - 01:00
Zaterdag 12:00 - 15:00 18:00 - 01:00
Zondag 12:00 - 15:00 18:00 - 01:00

Prijsindicatie:

€  47,00

Dinerbon bestellen

Nu bestellen
  • Dinerbon te besteden bij Envy en meer dan 1100 andere restaurants
  • Voor 17u besteld, morgen in huis
  • Maar liefst 5 jaar geldig, langer dan alle andere Dinerbonnen
  • Zakelijke klanten kunnen op rekening bestellen